MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2013-2014 mokslo metų foto galerija / RAJONINĖ KŪRYBINĖ POPIETĖ „ŽODŽIŲ LIETŪS“

2014-05-23 mokykloje vyko rajoninė lietuvių kalbos kūrybinė popietė „Žodžių lietūs“, skirta lietuvių literatūros pradininko K.Donelaičio  300-osioms gimimo metinėms paminėti. Ją organizavo ir vedė lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Regina Šereikė ir Ema Vosylienė. Mūsų mokyklai atstovavo 5- 8 klasių moksleivių komandos „Pavasario linksmybės“ ir „Vasaros darbai“, svečių – Jonavos Neries pagrindinės mokyklos komanda „Būrų ainiai“(mokyt. D.Balandienė, I.Baranauskaitė). Popietę pradėjo l/d „Pušaitė“ jaunieji šokėjai (vad. Ruklos mstl. meno vadovė V. Praškevičienė). Jie pašoko šokį „Augimas“, kuris simbolizavo poeto K.Donelaičio pasėtą ir augančią lietuviško žodžio sėklą. Mokyt. E.Vosylienė skaitė savo kūrybos eilėraštį „Donelaičiui – 300“, 6 b klasės mokinė E.Eismontaitė – ištrauką iš Donelaičio poemos „Metai“ („Žiemos rūpesčiai“).
Komandų dalyviai atliko įvairias kūrybines užduotis: įrašyti  vietoje  taškelių trūkstamus teksto žodžius arba skaičius tema „Ką aš žinau apie Donelaitį“, iš duotų iškarpų surinkti  K.Donelaičio pasakėčios „Šuo didgalvis“ ištrauką, įgarsinti dainą apie metų laikus“, sukurti eilėraštį -akrostichą, kurio eilutės pirmosios raidės sudarytų žodį Donelaitis, sukurti įtikinamą kalbą, sklandų tekstą, kuriuo pristatytų metų laikus, ir siektų įrodyti, kad K.Donelaičio kūryba – unikali ir neužmirštama,  žiūrėjo vaizdo įrašą „K.Donelaičiui-300“ ir pagilino savo žinias apie poeto kūrybos įamžinimą, atminimą.
2014-05-23 mokykloje vyko rajoninė lietuvių kalbos kūrybinė popietė „Žodžių lietūs“, skirta lietuvių literatūros pradininko K.Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms paminėti. Ją organizavo ir vedė lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Regina Šereikė ir Ema Vosylienė. Mūsų mokyklai atstovavo 5- 8 klasių moksleivių komandos „Pavasario linksmybės“ ir „Vasaros darbai“, svečių – Jonavos Neries pagrindinės mokyklos komanda „Būrų ainiai“(mokyt. D.Balandienė, I.Baranauskaitė). Popietę pradėjo l/d „Pušaitė“ jaunieji šokėjai (vad. Ruklos mstl. meno vadovė V. Praškevičienė). Jie pašoko šokį „Augimas“, kuris simbolizavo poeto K.Donelaičio pasėtą ir augančią lietuviško žodžio sėklą. Mokyt. E.Vosylienė skaitė savo kūrybos eilėraštį „Donelaičiui – 300“, 6 b klasės mokinė E.Eismontaitė – ištrauką iš Donelaičio poemos „Metai“ („Žiemos rūpesčiai“). Komandų dalyviai atliko įvairias kūrybines užduotis: įrašyti vietoje taškelių trūkstamus teksto žodžius arba skaičius tema „Ką aš žinau apie Donelaitį“, iš duotų iškarpų surinkti K.Donelaičio pasakėčios „Šuo didgalvis“ ištrauką, įgarsinti dainą apie metų laikus“, sukurti eilėraštį -akrostichą, kurio eilutės pirmosios raidės sudarytų žodį Donelaitis, sukurti įtikinamą kalbą, sklandų tekstą, kuriuo pristatytų metų laikus, ir siektų įrodyti, kad K.Donelaičio kūryba – unikali ir neužmirštama, žiūrėjo vaizdo įrašą „K.Donelaičiui-300“ ir pagilino savo žinias apie poeto kūrybos įamžinimą, atminimą.